ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ | ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ε.Κ.Χ. ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Κυριακή 21/1 πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για το «Μακεδονικό ζήτημα» και την ονομασία της ΠΓΔΜ. Στο συλλαλητήριο παρευρίσκονται μέλη και υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διάφορες εθνικοπατριωτικές ομάδες, τοπικοί και μη φορείς της Νέας Δημοκρατίας, ακροδεξιοί ψεκασμένοι βουλευτές και πολιτικοί, χριστιανοταλιμπάν, παπάδες χουντικοί, στρατιωτικοί γεμάτοι εθνική υπερηφάνεια, θρασύδειλοι χουλιγκάνοι οπαδοί και διάφοροι φιλήσυχοι πολίτες-πατριώτες, που θυμούνται να βγουν στο δρόμο και να ξεσηκωθούν μόνο όταν διακυβεύεται η εθνική τους τιμή. Έτσι, λοιπόν, στήθηκε ένα πανηγύρι εθνικισμού και μισαλλοδοξίας, όπου όλοι αυτοί από κοινού, μαζί με την αστυνομία, είναι υπεύθυνοι για ό,τι ακολούθησε στη συνέχεια της ημέρας, και πιο συγκεκριμένα για την επίθεση στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, η οποία απωθήθηκε επιτυχημένα από την περιφρούρηση   και ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia, η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν άδεια, καθώς ο κόσμος της κατάληψης βρίσκονταν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα.

Το όνομα της γείτονος χώρας επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο ύστερα από 25 χρόνια προσφέροντας έδαφος σε εθνικιστικές και ακροδεξιές εξάρσεις ρητορείας στο δημόσιο λόγο, που στόχο έχουν την συγκρότηση της εθνικής αφήγησης για μία και ελληνική Μακεδονία. Διόλου τυχαία όλα αυτά τη δεδομένη χρονική περίοδο, αφού η ΠΓΔΜ αποτελεί χώρα καταλύτη για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς ΕΕ και ΗΠΑ, ενάντια στα σχέδια της Ρωσίας για την περιοχή των Βαλκανίων, γεγονός που έρχεται να θυμίσει πως όσο η κρίση βαθαίνει στις υποτελείς χώρες, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μάχονται για το ποια θα αποτελέσει πόλο πολιτικής «στήριξης», οξύνοντας τους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς. Από την άλλη, η ονομασία της ΠΓΔΜ έρχεται σε μια περίοδο που στον ελλαδικό χώρο ψηφίζονται μέτρα κατά της απεργίας και της παρανομοποίησής της, μέτρα που θα φτωχοποιήσουν ακόμα περισσότερο τους καταπιεσμένους και σε μια περίοδο που οι πλειστηριασμοί λαϊκών σπιτιών γίνονται ολοένα και περισσότεροι σε άγαστη συνεργασία τραπεζών και δημοσίου. Τα ζητήματα γύρω από το Μακεδονικό, λοιπόν, έχουν ως στόχο να επιφέρουν στο προσκήνιο εθνικιστικά διλλήματα, που θα συσπειρώσουν κάθε λογής εθνικόφρονες, ανθρώπους από όλο το φάσμα της δεξιάς και της πατριωτικής αριστεράς και φασίστες, οι οποίοι για ακόμα μια φορά είναι έτοιμοι να ξεράσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.Γι’ αυτό το λόγο στις 21/1 βρήκαν ευκαιρία οι διάφοροι φασίστες παρακρατικοί να εμφανιστούν στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχοντας μαζί τους πανελλαδική στήριξη και πληρωμένα λεωφορεία από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, και να επιτεθούν με την βοήθεια των μπάτσων σε αυτοοργανωμένους χώρους και να προπηλακίσουν κόσμο σε μια πόλη, στην οποία δεν εμφανίζονται πουθενά και δεν ανακοινώνουν δημόσια τα καλέσματα μίσους τους.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε η στενή σχέση κράτους, κεφαλαίου και φασιστών, παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται για να πείσουν από κοινού ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Κάθε φορά που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση επιστρατεύει το μακρύ και πιο βίαιο του χέρι, τον φασισμό για να ανακόψει τα όποια ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά δημιουργούνται στις κοινωνίες στρεφόμενος πάντα στα πιο αδύναμα κομμάτια και στους εκμεταλλευόμενους. Η δολοφονία Φύσσα αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στον ελλαδικό χώρο και τότε έγινε πιο εμφανή από ποτέ η σχέση της Χρυσής Αυγής με το κεφάλαιο. Το «αντισυστημικό» προσωπείο τους καταρρέει μέρα με τη μέρα και αυτό φαίνεται από τις σχεδόν 6.000 επερωτήσεις τους στη Βουλή τασσόμενοι υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών, των εργολάβων, των βιομηχάνων και όλων αυτών που κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι του πλούτου αυτής της χώρας. Η «αντικαθεστωτική» τους ρητορεία παραπαίει κάθε φορά που προσφέρουν εργασιακή ειρήνη στο κεφάλαιο επιτιθέμενοι σε συνδικαλιστές και εργατικά σωματεία, λειτουργούν ως έμμισθοι μπράβοι για την καταστολή των απεργιών και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν πως για τους μισθούς πείνας που προσφέρουν τα αφεντικά ευθύνονται οι μετανάστες, διασπώντας με αυτόν τον τρόπο την εργατική τάξη σε ντόπιους και μετανάστες. Όλα αυτά στον απόηχο  της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, αλλά και ανάπτυξης του ντόπιου κεφαλαίου.Μόνο εμετό και αηδία μας προκαλεί το πάθος του νεοέλληνα να διαμαρτυρηθεί και να ξεσηκωθεί μόνο για τη προστασία ενός ονόματος (που ούτε καν του ανήκει) ενώ ταυτόχρονα αδιαφορούσε για μια δεκαετία για τη φτωχοποίηση που υπέστη αυτός και τα παιδία του με μνημόνια, αυτοκτονίες, πλειστηριασμούς και όλα όσα του επιβάλει μέχρι και σήμερα η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia , στην οποία η αστυνομία επιτέθηκε λυσσαλέα με αποτέλεσμα να την διασπάσει και να προσαγάγει 5 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και την Παρασκευή 26/1 αφέθηκαν ελεύθερα από το δικαστήριο. Τα ΜΑΤ ακόμα μια φορά έδειξαν τη σχέση αγάπης που τρέφουν με τους φασίστες , αφού την προηγούμενη ημέρα επιτέθηκαν από κοινού στον Ε.Κ.Χ Σχολείο και ήταν απλώς «παρατηρητές» στον εμπρησμό της Libertatia. Έτσι, λοιπόν, φαίνεται η ανοχή και η συγκάλυψη, από την μία πλευρά, στα παρακρατικά τάγματα εφόδου, ενώ, από την άλλη, είναι ολοφάνερη η ωμότητα και η αυταρχικότητα, που δείχνει το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του στο πρόσωπο των αγωνιστών.

Οι επιθέσεις στον Ε.Κ.Χ Σχολείο και στην κατάληψη Libertatia έρχονται να προστεθούν στη λίστα των επιθέσεων, που δέχονται ευρύτερα οι καταλήψεις και οι αυτοοργανωμένες δομές του κινήματος από κράτος και τις παρακρατικές εμπροσθοφυλακές του, τους φασίστες, οι οποίοι κάνουν τη βρώμικη δουλειά εκ μέρους του.  Οι καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα αποτελούν χώρους κοινωνικής και ταξικής αντίστασης, ελευθερίας, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης και γι’ αυτό αποτελούν μέρος της ατζέντας του κράτους για την διάλυσή τους, αφού έρχονται έμπρακτα να αντιπαρατεθούν μαζί του δίνοντας τον τόνο μιας άλλης κοινωνικής συγκρότησης, που δεν βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και σε εξουσιαστικές σχέσεις.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA ΚΑΙ ΣΤΟΝ Ε.Κ.Χ. ΣΧΟΛΕΙΟ

ΑΜΕΡΙΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΝΟΧΥΡΩΤΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

 

Πολιτική Συνέλευση για την Κοινωνική Χειραφέτηση 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *