Κείμενο αλληλεγγύης στο αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Στις 30 Ιουνίου 2008 το αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια δέχεται δολοφονική επίθεση από 15-20 χρυσαυγίτες, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δυο ατόμων από μαχαίρι. Την Τρίτη 14/2 ,4 άτομα από το στέκι ,που βρίσκονταν εκεί την ώρα της επίθεσης, καλούνται να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία διώκεται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Η επίθεση αυτή είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είχαν και άλλες επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως η επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, σε Αιγύπτιους ψαράδες ,αυτοοργανωμένους χώρους και η δολοφονία των Φύσσα και Λουκμάν.

Σε περιόδους  φτωχοποίησης και γενικευμένης κρίσης ο φασισμός βρίσκει πεδίο δράσης από κοινού με το Κράτος , αποτελώντας τις περισσότερες φορές  την πιο βίαιη έκφανσή του. Η ενσάρκωσή του είτε ως νόμιμο πολιτικό κόμμα ,είτε ως παρακρατική συμμορία ή τάγμα εφόδου στοχεύει ενάντια σε  όλους και όλες αυτούς που βιώνουν την  ταξική εκμετάλλευση και την κοινωνική εξαθλίωση. Αγωνιστές, εργαζόμενοι, πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν στόχο των φασιστών κατά καιρούς με την ανοχή του κράτους και των μηχανισμών του.

Εμείς από τη μεριά μας, είμαστε βέβαιες και βέβαιοι πως η αστική δικαιοσύνη δεν μπορεί να δικάσει και να καταδικάσει τον φασισμό και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Ο φασισμός ούτε δικάζεται, ούτε εκδημοκρατίζεται ,αλλά τσακίζεται στο δρόμο από τον κόσμο του αγώνα. Η μάχη ενάντια στο φασισμό, λοιπόν, δεν μπορεί να νοηθεί ξεκομμένη από τον συνολικότερο αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, το ρατσιστικό μίσος, τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ως εκ τούτου η διαρκής μαχητικότητα ενάντια στην φασιστική απειλή οφείλει να αποτελέσει το κοινωνικό υπόδειγμα συνεχούς εξάλειψης του, μέχρι την ολική ισοπέδωσή  του.

 

Καμία ανοχή στο φασιστικό μίσος.


Πολιτική Συνέλευση για την Κοινωνική Χειραφέτηση ★

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *